Viewers

3D-Scanning viewers

1. TruViev

Via onderstaande link kan u de gratis viewer van Leica downloaden. Hiermee kan u het LGS bestand (leica geo systems) openen. Dit is de 3D-Scan die wij exporteren vanuit de scanner. Het omvat het gescande 3D-model bestaande uit de puntenwolk en de 360° foto’s. Indien u van ons een E57-bestand ontvangt, dan kan u dit ook openen via deze viewer.

De viewer is zeer gebruiksvriendelijk en heeft toch wel wat mogelijkheden. U kan de viewer bijvoorbeeld gebruiken bij opstart vergaderingen, het ontwerp, het aanstellen van aannemers , een snelle visualisatie of video, een meting of calculatie en zoveel meer….


2. Recap (Pro)

Recap is de 3D-Scanning software van Autodesk en opent RCP files. Deze files bevatten net als de LGS files de puntenwolkdata met foto’s. Dit bestand wordt gebruik als basis voor het tekenwerk. U kan dit ook bekijken via de viewer. Via onderstaande link kan u de free trial versie van Recap downloaden. U heeft 30 dagen alle functies. Nadien verandert het programma automatisch in een viewer.


Nota: Recap en Tru View zijn beide programma’s om puntenwolken en de hieraan gekoppelde 360° foto’s te bekijken. Wij raden Tru View aan aangezien deze gebruiksvriendelijker is.

Tekenwerk viewers

1. Autodesk Viewer

Deze viewer kan u gebruiken voor het bekijken van het tekenwerk dat u van ons mag ontvangen. De online viewer opent nagenoeg alle Autodesk bestanden zoals bv. 3D-Revitmodellen RVT en Autocad plannen DWG

Via onderstaande link kan u de viewer terugvinden. Maak snel een gratis account aan en sleep of open vervolgens het desgewenste bestand in de browser.